Velkommen til NOKU-konferansen 2024

Tradisjonen tro er det vinneren av Norges kulturkommune som er vertskap for NOKUs store, årlige landskonferanse. Det betyr at i 2024 arrangeres konferansen i Akershus, og nærmere bestemt på Lillestrøm.


På NOKU-konferansen 2024 ventes oppimot 200 deltagere og medlemmer fra hele landet.

Temaet i år er Ambisjoner – et levende kulturliv for alle, og tar for seg visjoner, utviklingstrekk og ambisjoner for sektoren inn i fremtiden. 

Påmeldingsinformasjon vil bli lagt ut i løpet av noen uker, men vi røper med stolthet og forventning noen smakebiter av programmet allerede nå. 

 Kulturrikets tilstand åpner konferansen!

«Kulturrikets tilstand» ble arrangert som en høyprofilert og årlig dagskonferanse av Telemarksforskning, i perioden 2009-2019. I fjor inngikk «Kulturrikets tilstand» i programmet på Kulturytring.

I 2024 starter NOKU-konferansen med programposten «Kulturrikets tilstand», hvor Telemarksforskning vi gi en statusbeskrivelse av kulturpolitikken i Norge anno 2024, supplert med aktuell og relevant forskning.

– Vi syns det er stor stas at forskningsmiljøet bak ‘Kulturrikets tilstand’ åpner konferansen i Lillestrøm. På denne måten setter vi tonen for konferansen – hvor er kulturnorge i dag?, sier Generalsekretær i NOKU, Monica Larsson

NOKU vil røpe flere spennende innledere og programposter utover de neste ukene, men kan friste med temaer som kunstig intelligens, kultur og helse, gaming og spillformidling, universell utforming, lokal talentutvikling, mangfold og utenforskap.

Hold av 3.-5. juni

NOKU ser frem til å invitere medlemmer og gjester til kulturkvartalet i Lillestrøm gjennom flere dager med et faglig og kunstnerisk program av høy kvalitet. Det blir også kulturelt vorspiel mandag kveld den 3. juni, studieturer i regionen, den tradisjonsrike festmiddagen og generelt god stemning.

Link til Facebook-arrangementet

Stille ut på konferansen?

Vi tilbyr standplasser på NOKU-konferansen, i foajeen på kulturhuset: Teatertorget – Lillestrøm Kultursenter (lillestrom-kultursenter.no

Dette er en fin mulighet til å nå kulturledere og kulturarbeidere fra hele landet.

Prisen er kr 5000 for standplass fra morgenen av tirsdag 4.juni og ut dagen. Send en mail til monica@noku.no for bestilling av plass.

Praktisk info:
– Gulvplass: Ca 2×2 meter
– Ta med eget bord
– Ta med roll-ups og materiell til utdeling
– Mellom 150-200 kultursjefer og kulturarbeidere ventes å delta. 
– Konferansen foregår vegg i vegg med stjernesalen hele denne dagen fra kl 09:00 – 15:30, med pauser, kaffe og mingling i teatertorget.