NOKU-konferansen 2024

03. juni 2024 – 05. juni 2024 Kulturkvartalet Lillestrøm Påmelding

NOKUs store, årlige landskonferanse arrangeres i år på Lillestrøm fra 3. til 5. juni. Temaet er "Ambisjoner – et levende kulturliv for alle", og tar for seg visjoner, utviklingstrekk og ambisjoner for sektoren inn i fremtiden.

Vi lover et variert program på Lillestrøm 3. til 5. juni. Her er noen smakebiter.

– Vi synes det er stor stas at forskningsmiljøet bak Kulturrikets tilstand åpner konferansen. Slik settes tonen – hvor er kultur-Norge i dag? sier Generalsekretær i NOKU, Monica Larsson

Kultur lønner seg! Rolf Røtnes er en av forfatterne bak rapporten som viser betydningen Vossa Jazz har for utviklingen av Voss, og Røtnes er bekreftet til NOKU-konferansen, noe vi gleder oss til.

Videre er vi stolte av å kunne bekrefte at Oliver Lovrenski, det litterære stjerneskuddet som debuterte til strålende kritikker høsten 2023, tar turen til Lillestrøm 4. juni.

Anna Helle-Valle som leder Generasjon – en aldringsfestival er også bekreftet til NOKU-konferansen, hvor hun skal snakke om festivalen og kulturlivet i møte med eldrebølgen.

NOKU-konferansens Key Note Speaker er professor Gunnar Bjursell fra Gøteborg med et foredrag om Kultur og helse. Bjursell er internasjonalt anerkjent og en nestor på forskningsfeltet kultur og helse.

Spennende studieturer med opplevelser innen kunst, kulturhistorie, kulturminner, mat og drikke er i Lillestrøm kommune er en del av konferansebilletten 4. juni.

Les om studieturene!

Hold av 3.-5. juni: PÅMELDING HER

Vi ser frem til å treffe medlemmer og gjester i kulturkvartalet i Lillestrøm til et faglig og kunstnerisk program av høy kvalitet. Det blir kulturelt vorspiel mandag kveld den 3. juni, studieturer i regionen, tradisjonsrik festmiddag og generelt god stemning.

Vi tilbyr standplasser på NOKU-konferansen, i foajeen på kulturhuset – en fin anledning til å nå kulturledere og kulturarbeidere fra hele landet. Kontakt monica@noku.no for mer informasjon.

Lillestrøm kommune og Akershus Fylkeskommune er samarbeidspartnere for NOKU-konferansen.

Program:

Mandag 3. juniThon Hotel Arena Lillestrøm
17.00 Årsmøte i NOKU
19.30 Middag i Lillestrøm sentrum
21.00 Sosialt og kulturprogram på Venus bar
Tirsdag 4. juni (programmet oppdateres fortløpende)Lillestrøm kultursenter
09.00 Registrering og kaffe
10.00 Åpning av NOKU-konferansen 2024 Kunstnerisk åpning Styreleder i NOKUBård Jacobsen Ordfører i LillestrømKjartan Berland Fylkesråd for kultur i AkershusOle J Johannesen Generalsekretær i NOKUMonica Larsson
10.45 Telemarksforskning presenterer: Kulturrikets tilstand 2024
11.20 Key Note Speaker: Om kultur og helseProfessor emeritus och chef för Centrum för Kultur, Kognition och Hälsa vid Karolinska institutet Gunnar BjursellProfessor ved Gøteborg Universitet, Kultur och helsa
11.55 Bokbad og samtale Oliver LovrenskiForfatter Helene VoldnerLeder Norsk Biblioteksforening
12.30 Lunsj
13.30 Kulturpolitisk oppspark
13.50 Kulturpolitisk innledning: Handlingsplan for økt deltagelse
14.05 Panelsamtale: Hvordan sikre økt deltagelse og et levende kulturliv for alle?
14.40 Kultur lønner seg! Rapport fra Vossa JazzHva er verdien av Vossa Jazz - for Voss? Rolf RøtnesFagdirektør i Samfunnsøkonomisk analyse AS (SØA)
15.15 Bolle og kaffe
15.30 StudieturerMer info kommer
19.00 Velkomstdrink & mingling
19.45 Bordsetting til festmiddag
Onsdag 5. juni (programmet oppdateres fortløpende)Lillestrøm bibliotek
09.00 Kunstnerisk innslagVelkommen til dag 2 og kunstnerisk innslag
09.15 Innledning og panelsamtale – Kulturminnevern i ekstremvær Linda VeibyAvdelingsdirektør, Riksantikvaren NIKU - Norsk Institutt for kulturminneforskning Christian Hinze-HolmAkershus fylkeskommune Fetsund lenser
10.15 Kaffe
10.35 Parallellsesjoner – 2 x 35 minNærmere info kommer.
12.10 Siste plenumssesjon Anna Helle ValleAldringsfestival (Kulturlivet i møte med eldrebølgen) Programsjef Kaia BrænneVi sees på Kulturytring 2025!
13.15 Lunsj