Femte sesong med NOKU-podden

Våren 2024 ønsker vi å løfte nyttig tematikk fram mot NOKU-konferansen i juni, hvor vi vil inspirere og vise vei i en økonomisk dyrtid med Ambisjoner for et levende kulturliv

SISTE EPISODE: Generasjonsprat om kultur. Praksisstudent og prosjektleder André Stubben møter kunstner Lea Alstad, kulturpersonlighet Ellen Horn og kultursjef i Ås kommune, Kim Stian Gjerdingen Bakke.

Fungerer kulturlivet for de unge? Er våre institusjoner og organisasjoner relevante for neste generasjon? Har TikTok, Instagram og X tatt over for museer og støtteordninger? Dette er noen av spørsmålene som stilles i episoden som kan lyttes til her.

– Våre medlemmer er dyktige kulturbyråkrater rundt omkring i vårt langstrakte land, og NOKU ønsker på ulike måter og tilby inspirasjon, faglig påfyll og gode råd fra andre kulturkollegaer. Podkast er en deilig måte å lære på: å høre på flinke og morsomme folk som snakker når du går en tur, vasker klær eller sitte i bil eller buss på vei hjem fra jobben, sier generalsekretær i NOKU Monica Larsson.

Det overordnede tema på årets NOKU-konferanse er Ambisjoner – et levende kulturliv for alle, og byr på et innhold som tar for seg visjoner, utviklingstrekk og ambisjoner for sektoren inn i fremtiden. 

I sesongens første episode samlet vi tre kultursjefer i kommuner som ganske nylig avsluttet arbeidet med sine kulturplaner og snakker om betydningen av å ha en kulturplan. Har prosessene vært like? Er fokuset likt? Kan man kopiere en kulturplan fra kommune til kommune?

De ulike sesongene i NOKU-podden har hatt litt ulike temaer. Vi tar i mot innspill til temaer og gjester, så om du brenner inne med gode forslag send oss gjerne tips til post@noku.no.

Vi spiller inn en ny episode i slutten av måneden så følg med!

Flere episoder av NOKU-podden finner du her.