NOKU medlemstreff på Arendalsuka!

Foto: Arendalsuka – Mona Hauglid

I samarbeid med en rekke organisasjoner arrangerer og deltar NOKU på flere debatter og arrangementer under årets Arendalsuke. Vi inviterer nå NOKU-medlemmer fra hele landet til et spennende program og til et eget NOKU-treff.

Arrangementene skjer onsdag 17. august og torsdag 18. august. Vi har også booket hotell for våre medlemmer, merk at hotellet ligger 56 km fra Arendal sentrum. Det går busser til Arendal ca hver andre time. Det er ikke mulig å oppdrive hotell i Arendal.

Program: følg med for fullt og oppdatert program på noku.no og arendalsuka.no!

ONSDAG 17. AUGUST:

Tema: barn og unges kultur og fritidstilbud – datakultur og e-sport

Arendalsuka er en god arena hvor folk møter aktører innenfor politikk, samfunns- og næringsliv for debatt og utforming av politikk. I år samarbeider Ungdom og Fritid, Norsk kulturskoleråd, UKM, Norsk kulturforum (NOKU), og Kulturtanken om en rekke arrangementer. Målet er å skape mer oppmerksomhet om barn og unge og deres kultur- og fritidstilbud.

Sted: Kulturkammeret: Tid: hele dagen.

Fra mandag til fredag under Arendalsuka avholdes det arrangementer som løfter barn og unges kunst-, kultur – og fritidstilbud. Aktivitetene foregår i kulturhuset Kulturkammeret, som ligger midt i Arendal sentrum og er et levende kulturhus der både Ungkultur og kulturskolen driver aktivitet til daglig.

Under Arendalsuka gjør vi Kulturkammeret til en nasjonal debattarena på ungdomskulturfeltet, og vil særlig sette søkelys på datakultur, e-sport og digitale satsinger. Pandemien har gitt en økt forståelse for at digital samhandling har stor verdi både sosialt, faglig og kunstnerisk. Les fullt program her.


Tema: Regionale kulturfond

Sted: Bakgården. Tid: kl. 14.15 – 15.15: Debatt om regionale kulturfond: KAN REGIONENE BLI REDNINGEN LIKEVEL?

Arrangører: Arrangørforum, NOKU, Creo og Norsk musikkråd. Full program legges ut her; Kan regionene blir redningen likevel? Regionale kulturfond.. – Arendalsuka

Tema: Arenamilliarden

Sted: Sløyden. Kl 1700 – 1800: Ingen lokalsamfunn uten møteplasser. Debatt om behovet for en «Arena-milliard». V/ Norske konsertarrangører, Norsk musikkråd, Norsk kulturforum, Norske kulturhus, Kulturalliansen og Kulturrom, Virke m.fler.

Over hele landet er det et skrikende behov for midler til oppussing og bygging av lokaler for frivillighet og kultur. Etterslepet rammer titusener som må ta til takke med lite egnede lokaler. Det er behov for en massiv satsing.  

Kl 18.30: Sosial møteplass etter debatten i regi av Virke Kultur: «Bærekraftsmingel for reiseliv og kultur»

TORSDAG 18. AUGUST:


På Kulturkammeret
: Ungdom og datakultur. Ulike aktiviteter, paneler, debatter og faglig opplegg.

NOKU MEDLEMSTREFF!

Sted: kommer. Kl. 17.00-19.00: NOKU-medlemstreff!

Mingling og kollegialt samvær. Vi spanderer en lett matbit og det er drikke å få kjøpt. Kultursjef i Arendal, Linda Sætre, ønsker velkommen og orienterer om kommunes kulturarbeid.

Påmelding: vi blir veldig glad om du melder deg på, så vet vi hvor mange vi blir. Meld deg på: monica@noku.no Frist: 10. august.

Hotell

Vi har booket hotellrom for våre medlemmer på Dyreparken hotell: www.dyreparken.no.

Rabattert pris via NOKU, kr. 2040,- per rom per natt inkludert frokost. Disse rommene bestilles og betales individuelt via booking@dyreparken.no eller 97059700 – tastetrykk 2. Oppgi referansenummer som NOKU-medlem: 257407. Siste frist 14. august!