Hva skjer for NOKUs medlemmer på Kulturytring 2023?

Kulturminister Anette Trettebergstuen, kultursjef i Drammen Jorunn Staavi Larsen, NOKUs generalsekretær Monica Larsson og Kulturytring-programsjef Kaia Brænne på befaring på festivalområdet i Drammen, januar 2022.

Kulturytring, initiert og arrangert av Norsk kulturforum, samler hele kulturfeltet til en nasjonal arena for kulturpolitisk debatt. Hvordan blir løypa for medlemmer av Norsk kulturforum (NOKU) under festivalen? Generalsekretær Monica Larsson gir smakebiter på opplegget NOKU-medlemmer kan ta del i på Kulturytring.

I juni 2023 skjer Kulturytring – kulturlivets svar på Arendalsuka – for første gang som en fullskala fysisk festival. Her skal over hundre arrangementer – debatter, faglige og kunstneriske programposter, avvikles på 10 scener på Union brygge i hjertet av Drammen.

– Kulturytring i juni blir som en tre dager lang NOKU-konferanse, bare med et enda mer gøy og spennende program, forklarer generalsekretær Monica Larsson. – NOKU-konferansen er et årlig høydepunkt for mange av våre medlemmer, og Kulturytring, som skjer annenhvert år, vil by på et enormt kolleganettverk av kulturarbeidere fra hele landet. For våre medlemmer er Kulturytring en møteplass for kunnskapsutveksling, samarbeid og faglig inspirasjon. Et utvalg av programpostene er også utarbeidet og kuratert av NOKUs programkomité, med temaer som er særlig relevant for NOKU sine medlemmer.

Representanter fra NOKU-teamet, NOKUs styre og Kulturytrings programkomité, januar 2023.


I slutten av januar møttes styret i NOKU og Kulturytring sin programkomite for å planlegge både generelt hovedprogram og NOKU-aktiviteter under Kulturytring 2023. I tillegg til programkomitéen sitt opplegg er nesten alle av NOKUs fylkeslag i gang med å utvikle egne faglige programposter, forteller Larsson:

– Fylkeslagene jobber selvstendig med egne programposter som reflekterer det viktige arbeidet som gjøres av NOKU-medlemmer regionalt. Vi gleder oss til å dele mer av det NOKU-kuraterte programmet ved programslipp i april – jeg kan røpe at det blir arrangementer som tar for seg kultur som folkehelse og kultur som sosial mestringsarena, sier Larsson.

NOKU-løypa under Kulturytring 2023

Ål kommune mottar prisen for Norges kulturkommune i 2021.

Det blir et solid opplegg for medlemmene som kommer til Drammen i juni, forteller Larsson. På Kulturytrings første dag, mandag 19.juni, arrangerer NOKU et eget mingletreff for medlemmene, hvor folk kan møte kulturkollegaene sine fra hele landet.
– Vi kommer til å skape flere slike rom underveis i festivalen, slik at NOKU-folka finner hverandre.

Kulturytring 2023 er også arenaen for utdelingen av prisen Norges kulturkommune. I 2021 gikk den gjeve prisen til Ål kommune, som ble anerkjent av juryen for sitt strategiske, langsiktige, systematiske og økonomisk bærekraftige arbeid med å skape et sterkt lokalt kulturliv.

– Vi gleder oss veldig til å lage stor stas og en feiende flott prisutdeling for denne viktige tildelingen av Norges kulturkommune, sier Larsson. Prisen skal deles ut på hovedscenen på Papirbredden, rett før NOKU sine medlemmer samles til landsmøtet på Drammen teater.

(Foto: Byen vår Drammen) NOKU sitt årlige landsmøte holdes i ærverdige historiske omgivelser på Drammen teater.

Et viktig arrangement for NOKU sine medlemmer blir også det årlige landsmøtet, som arrangeres tirsdag 20. juni. Landsmøtemiddagen holdes på ærverdige Drammens teater, et kulturbygg med historie som strekker seg helt tilbake til 1860-tallet.
– I tilknytning til at vi holder landsmøtet her kommer vi også til å by på en flott kunstnerisk opplevelse, kun for våre medlemmer. Vi gleder oss!

– Innkalling og påmelding til landsmøtet sendes til alle våre medlemmer i midten av mars, sier Monica, som oppfordrer til å følge med på NOKU sine nettsider. Earlybird-billetter til Kulturytring slippes allerede neste uke – NOKU-medlemmer får en ekstra god pris på både ytringspasset, som er et tredagers festivalpass, og dagspassene. NOKU-medlemmer får også rabatt på hotell i Drammen. Mer informasjon om dette kommer i løpet av kort tid.

Hold deg oppdatert på Kulturytring 2023! Vi oppfordrer alle våre medlemmer til å melde seg på Kulturytring sitt nyhetsbrev og følge Kulturytring på Facebook og Instagram.