NOKU-webinar: Tenk som idretten – opprett lokale kulturråd

18. mars 2021 Digitalt

Lokale kulturråd kan bidra til å løfte samarbeidet mellom det lokale kulturlivet og kommunen. Norsk kulturforum arrangerer våren 2021 en webinarserie i tre deler om lokale kulturråd og erfaringer fra dette arbeidet rundt om i landet.

Først ut i rekken er: Tenk som idretten – opprett lokale kulturråd.

Rammebetingelsene for kulturen avgjøres i stor grad av kommunen. Derfor kan lokale kulturråd være en god og hensiktsmessig arena for å organisere kulturlivet i kommunen, og være et felles talerør for kunsten og kulturen i lokalsamfunnet.

Gjennom idrettsrådene har idretten gode samhandlings- og kommunikasjonskanaler med kommunen. Hva kan kulturen gagne av å se til idretten og opprette lokale kulturråd i kommunen?

Hege Knarvik Sande, generalsekretær i Norsk kulturforum innleder webinaret med å snakke om fordelene ved å organisere kulturlivet i et kulturråd.

Vi har invitert Drammen kommune, som har jobbet med kulturråd i lengre tid, og kultur er til stede i forvaltningen på tvers av sektorer og strukturer.

Politiker og hovedutvalgsleder for kultur i Drammen, Mads Hilden skal snakke om hvorfor det var viktig for Drammen å opprette et kulturråd. Videre skal han ta opp temaer som hvordan man går for at kulturrådet skal bli en suksess og hvilke faktorer som må til for å lykkes. Og hvor viktig er det at kulturlivet selv sitter i førersetet?

Webinaret strømmes direkte i gruppa Norsk kulturforums nettverk: https://www.facebook.com/groups/146868320097658