Gå til innholdet

Ny ledelse i NOKU: Generalsekretær Hege Knarvik Sande, styreleder Tor Helge Reinsnes Moen og nestleder Anita Nordheim. Foto: Dan Mariner

Nytt styre i Norsk kulturforum!

På NOKUs landsmøte 2019 takket organisasjonen av Else Blom som styreleder, og ønsket velkommen Tor Helge Reinsnes Moen som ny styreleder i NOKU fra og med 11. juni.

Tor Helge Reinsnes Moen er kulturleder i Alta kommune, og har utdanning innen pedagogikk, filosofi, entreprenørskap og ledelse. Han har vært leder av Scene Finnmark, Ungdommens hus i Alta, og vært virksomhetsleder i Studentsamskipnaden i Finnmark, samt leder av kommunikasjonsbyrå. Tor Helge var nestleder i NOKUs styre i forrige periode, har hatt ulike styreverv både offentlige og private som f.eks. Norgesnettet (nå MVO), per tiden er han også styreleder i Nordkapp filmfestival og styremedlem i Studenthuset City.  I 2000 fikk han Norges øverste utmerkelse for arbeid for norsk studentvelferd; Kristian Ottosen pris. 

Ny nestleder i Norsk kulturforum er Anita Nordheim, kommunalsjef kultur og folkehelse i Høyanger kommune. Anita har en master i pedagogikk og videreutdanning i organisasjon og ledelse, filosofi og estetisk studium. Anita på fritiden musiker …: sanger, saksofonist, dirigent og låtskriver. Som Fylkeslagsleder for NOKU Sogn og Fjordane har hun fra før god kjennskap til Norsk kulturforum. Anita er videre styremedlem i Norsk kulturskuleråd Sogn og Fjordane og Norsk kulturskoleråd Vestland.

Det øvrige styret består av Else Blom, som 1. januar 2020 tiltrer som fylkeskulturdirektør i Vestfold Telemark, Arnfinn Bjerkestrand, kultursjef i Stavanger kommune, og Mette Gundersen som er politiker i Kristiansand kommune.
I tillegg til ny styreleder og nestleder, ble det ble også valgt inn to nye varaer: Marja Lyngra Høgås, kultursjef i Ringerike kommune og fylkeslagsleder i NOKU-Buskerud, og Olav Brostrup Müller, kultursjef i Lillehammer.

Marja Lyngra Høgås tiltro stillingen som kulturleder i Ringerike kommune i 2015.  Hun har bakgrunn som kulturskolerektor i både Åfjord og Ringerike, og som utøver og arrangør. Hun har driftet kafé/bar, scene og galleri og virket som skuespiller og tekstforfatter. Høgås har utdannelse fra Bergen Teaterskole og har i tillegg studert retorikk, kultur- og ledelsesstudier. Verv: Fylkeslagsleder NOKU Buskerud, styremedlem interimstyre for NOKU Viken, styremedlem Ringerike Klatreklubb. Høgås er oppvokst i Gamlebyen i Oslo og har bodd og arbeidet i Bergen, Voss, Åfjord og Ringerike.  

Olav Brostrup Müller er kultursjef i Lillehammer kommune og leder i tillegg arbeidet med Lillehammer UNESCO-litteraturby. Müller er utdannet journalist, og har tidligere jobbet i NRK P2, Natt & Dag, Klassekampen og Gudbrandsdølen Dagningen. Müller har også bakgrunn fra forlagsbransjen, har grunnlagt et fiktivt ubåtfirma og skrev i 2014 boken «Kjedet enebolig – Rapport fra provinsen» om gleden ved å bytte ut en karriere i hovedstaden med et A4-liv i en vanlig norsk kommune.

 

Velkommen i styret til alle sammen – vi ser frem til samarbeidet!


    Norsk kulturforum - NOKU
    c/o Sentralen, Postboks 183, Sentrum, 0102 Oslo
    Besøksadresse: Øvre Slottsgate 3
    Telefon: (+47) 948 37 655, 

    E-post: post@noku.no


   © Norsk kulturforum 
    Alt innhold er beskyttet i henhold til lov om opphavsrett til åndsverk (Åndsverkloven).
    Innholdet kan ikke benyttes kommersielt uten samtykke fra Norsk kulturforum.


Utviklet av Imaker as