Fagdag 7. desemer 2018

NOKU-møtet om kunst i det off. rom ble ikke gjennomført tidligere i høst. De som jobber i kommunene med «ymse», bl.a. allmennkultur-saker, tildelinger, frivillighet, 17.mai-komitee, offentlige markeringer, festivaler, kulturarv, kunst i det offentlige rom, etc. var invitert til møtet. Møtet ble utsatt, delvis fordi den nye skolen i kommunen blir noe utsatt, og noe pga få påmeldte.

28.11.2018
| Les mer

Kåring av Norges kulturkommune 2019

Norsk kulturforums fylkeslag kårer annet hvert år den fremste kulturkommunen i hvert fylke. Fylkesvinneren vil bli kandidat til kåring av årets kulturkommune i Norge. Prisen er en anerkjennelse av kommunenes gode arbeid med hele bredden av kulturlivets utfordringer og muligheter, der både offentlige, frivillige og private aktører har sin plass og rolle i et helhetlig lokalt kulturliv.

28.11.2018
| Les mer

Månedens NOKU-medlem: Tønsberg

Virksomhetsleder for kultur, idrett og folkehelse, Magnus C. Martin

Tønsberg kommune er siste kommune ut i vår føljetong "Månedens NOKU-medlem". Virksomhetsleder for kultur, idrett og folkehelse, Magnus C. Martin, svarer her på våre spørsmål.

30.09.2014
| Les mer

Månedens NOKU-medlem: Sandefjord

Kultur- og fritidssjef Siri Fristad Mathisen
Foto: Sandefjord kommune

Spørsmålsrunden Månedens NOKU-medlem har denne gangen kommet til Vestfolds folkerikeste kommune, Sandefjord. Kultur- og fritidssjef Siri Fristad Mathisen svarer på våre spørsmål om kulturlivets stilling i Sandefjord i dag og om framtidige utfordringer.

19.05.2014
| Les mer

Nytt styre i Norsk kulturforum Vestfold

Årsmøtet ble avholdt på Vestfoldarkivet i Sandefjord
Foto: Vestfoldmuseene

På NOKU Vestfolds årsmøte 1. april ble det valgt nytt styre. Tor Inge Moseid overtar etter Jørund Holst-Hansen som leder av NOKU Vestfold.

29.04.2014
| Les mer

Månedens NOKU-medlem: Stokke

Kultur- og fritidssjef i Stokke kommune, Bjarne Sætre.

Kultur- og fritidssjef i Stokke kommune, Bjarne Sætre, mener kommunens øvrige tjensteområder er avhengig av kulturmangfoldet som kultursektoren representerer. Stokke er neste kommune ut i runden "månedens NOKU-medlem":

03.02.2014
| Les mer

Månedens NOKU-medlem: Sande

Kultursjef i Sande kommune, Jon Endre Røed Olsen

Sande kommune er i sterk befolkningsvekst. Kultursjef i Sande, Jon Endre Røed Olsen, ser et sterkt behov for kulturbygg til lokal kulturaktivitet for å møte denne veksten. Her svarer Røed Olsen på våre spørsmål.

14.01.2014
| Les mer

Hva vil vi med Vestfoldfestspillene?

Bente Foshaug, konstituert direktør i Vestfoldfestspillene.
Foto: Vestfoldfestspillene

4. desember arrangerte NOKU Vestfold faglunsj i Hjertnes kulturhus, Sandefjord. Tema for seminaret var Vestfoldfestspillene og veien videre. Tre tidligere direktører innlednet om erfaringer fra egen festspillperiode. Nytilsatt festspilldirektør, Bente Foshaug fortalte om arbeidet med Vestfoldfestspillene 2014. Det ble også god anledning for ordførere, kommunalsjefer og kulturmedarbeidere til å stille spørsmål til festspilldirektørene og kommentere utviklingen og framtiden.

11.12.2013
| Les mer

Månedens NOKU-medlem: Andebu

Beate Apall-Olsen, virksomleder for kultur i Andebu kommune
Foto: Andebu kommune

- Kulturområdets største utfordring er uten tvil ønsket og forventningen fra både publikum og ansatte om at alle etablerte tjenester skal opprettholdes samtidig som budsjettene reduseres, sier virksomleder for kultur i Andebu kommune, Beate Apall-Olsen. Andebu er månedens NOKU-medlem.

15.11.2013
| Les mer

Hva vil vi med Vestfoldfestspillene?

NOKU - VESTFOLD inviterer ordførerne, kultursjefer, styret i Vestfoldfestspillene samt alle NOKU-medlemmer i Vestfold til fagseminar og julelunsj onsdag 4.desember kl.10.00-14.00 i Hjertnes kulturhus, Sandefjord.

22.10.2013
| Les mer

Månedens NOKU-medlem: Nøtterøy

Kultursjef i Nøtterøy kommune, Einar Schistad
Foto: Michal Tomaszewicz

Kultursjef på Nøtterøy, Einar Schistad, ville satset på en større videreutvikling av Borgheim som kultursenter, hvis han hade fått tilgang på en god sum med friske kulturpenger.

11.10.2013
| Les mer

Program for NOKU-tur til Island 23. - 26. august 2013

Programmet for NOKU Vestfolds studietur til Island 23.-26. august er nå klart. Det blir et variert tilbud med besøk på en av Islands største festivaler, Menningarnótt, møte med islandske politikere og kulturbyråkrater samt ideutveksling for fremtidig kultursamarbeid.

09.08.2013
| Les mer

Månedens NOKU-medlem: Svelvik

Eirin Bråten Nygård, kultursjef i Svelvik kommune

Lengst nord i fylket, langs Drammensfjorden, ligger Svelvik kommune. På tross av vansklige økonomiske tider kan kommunen vise til spennende pågående kulturprosjekter. Kultursjef Eirin Bråten Nygård svarer på våre spørsmål.

04.07.2013
| Les mer

Månedens NOKU-medlem: Re

Ida Johre, virksomhetsleder kultur i Re kommune

Middelaldertradisjonene står sterkt i Re kommunes kultursatsning. Virksomhetsleder for kultur, Ida Johre, svarer på våre spørsmål.

14.05.2013
| Les mer

Månedens NOKU-medlem: Larvik

Kultursjef i Larvik kommune, Odd Terje Lysebo
Foto: Erik Berge

Presentasjonsrunden "månedens NOKU-medlem" fortsetter med en av Vesfolds største kommuner. Kultursjef i Larvik, Odd Terje Lysebo, svarer på våre spørsmål.

12.04.2013
| Les mer

Månedens NOKU-medlem: Tjøme (18.02.2013)

Tjøme kommune er første kommune ut i «Månedens NOKU-medlem». Tjøme ble i 2012 valgt til årets kulturkommune i Vestfold og er dermed nominiert som kandidat til Norges kulturkommune 2013. Kultursjef i Tjøme, Janne Lepperød, svarer på våre spørsmål:

Tjøme årets kulturkommune i Vestfold

Norsk kulturforums (NOKU) fylkeslag har kåret Tjøme til årets kulturkommune i Vestfold. Tjøme er dermed Vestfolds nominerte til kåringen Norges kulturkommune 2013.

10.12.2012
| Les mer

Studietur til Menningarnótt - Reykjavik august 2013

Noku Vestfold arrangerer studietur til Menningarnótt - Reykjavik 23.-26. august 2013. Bindende påmelding innen 15. januar. Foreløpig program finner du her.

11.12.2012
| Les mer

Planlagte aktiviteter

Fagdag 7. desemer 2018

Fagdag om kunst i det offentlige rom holdes 7. desember kl. 9-15 på fylkeshuset i Tønsberg. Påmelding til NOKU Vestfold innen 1. 12.

28.11.2018

Norsk kulturforum Vestfold

Utviklet av Imaker as