Gå til innholdet

Kulturpolitisk debatt

Sted: Lillehammer BibliotekTid: 04.03.2020 18:30 - 20:30

Safemuse har tatt initiativ til en Fri kunst-uke – en feiring av kunstnerisk ytringsfrihet. Fri kunst-uka arrangeres for første gang fra 2.-8. mars 2020. Flere arrangementer skal bygge opp under og ta for seg ytringsfrihet i kunsten, og kunstens rammer og betingelser, både nasjonalt og internasjonalt.

Norsk kulturforum og Norsk teater- og orkesterforening er med som arrangører av Fri kunst, og skal sammen arrangere denne debatten.

Vi spør: "Hvem definerer kunst- og kulturinstitusjonenes samfunnsansvar?"

Debatten vil innledes med innleggsholdere som representerer ulike perspektiver og vil legge et grunnlag for den påfølgende debatten. Bekreftede innleggere er Morten Gjelten fra Norsk teater- og orkesterforening; Line Anni Solbakken fra KS; og Pia Maria Roll, regissøren bak forestillingen Ways of Seeing. I tillegg har vi forespurt fylkeskommunen og en fribykunster i Lillehammer.Paneldebatten blir ledet av kultursjefen i Lillehammer; Olav Brostrup Müller.

Fri kunst

Fri kunst er tenkt som et årlig arrangement og skal være en fane der flere arrangører og arrangementer kan bidra med å skape oppmerksomhet rundt ytringsfrihet og kunst.Hver enkelt aktør oppfordres til å markere kunstnerisk ytringsfrihet på sin unike måte, gjennom sine kanaler og overfor sitt publikum - for å løfte et tema som angår oss alle. 

Oppdatert: 28.01.2020 14:01
av Hege Knarvik Sande


    Norsk kulturforum - NOKU
    c/o Sentralen, Postboks 183, Sentrum, 0102 Oslo
    Besøksadresse: Øvre Slottsgate 3
    Telefon: (+47) 948 37 655, 

    E-post: post@noku.no


   © Norsk kulturforum 
    Alt innhold er beskyttet i henhold til lov om opphavsrett til åndsverk (Åndsverkloven).
    Innholdet kan ikke benyttes kommersielt uten samtykke fra Norsk kulturforum.


Utviklet av Imaker as